TILDE FRÖLING-INGA KONSTIGHETER..

Ibland händer det,

Att jag lagar mat. Med hjärtat.
Jag kan inte riktigt bestämma mig om detta med matlagning, gillar jag det eller inte?! Den stora frågan!

Jo,men jag gillar! Det är med allt ståhej runtomkring. Handla, laga, städa efter middagen osv osv.

Igår bjöd jag min äldsta vän på middag. Då menar jag inte äldst till åldern utan att jag känt fanskapet i snart 35år. Panik i magen när jag skrev det där.

Detta bjöd jag på! Kycklingfilé med kantarellsås.
Håll i er nu det blev så jäkla gott.
Det behöver ni,
Kycklingfilé
Kantareller
Bladpersilja
Vitlök
Chili
Crèmefraise
Västerbotten-ost

Börja med att steka kantarellerna. Stek först utan smör så det mesta av vattnet försvinner sen tillsätt smör. Inte nödvändigt dock!
När dem är välstekta så ställer du kantarellerna åt sidan.

20140808-165833-61113161.jpg

Häll knappt en deciliter i en kastrull lägg i en kycklingfond, låt det koka upp och sen häll i crèmefraise och smula ner lite ost. Salta och peppra efter behov. Blanda sedan med kantarellerna. Låt stå!

Hacka upp vitlök,chili och bladpersiljan
Försök göra filéerna så tunna som möjligt men givetvis en smaksak och sen stek dem i (se ovan)

När det är nästan genomstekta så lägger du dem i en form som kan vara i ugnen.

20140808-170336-61416949.jpg

Håll sedan kantarellerna och sås över filéerna. Sätt in i ugn på ca 225grader i 20-30 min.

Om så önskas kan man toppa lite extra ost så det blir sådär härligt knaprigt.

20140808-170710-61630892.jpg

Servera med ris eller pasta. Jag valde dock att göra en fräsch sallad med bara äpplen,rödlök,citron,gurka och sallad.

Maten är serverad!

20140808-170910-61750745.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats